HTML

Óti egyszerű, de nagyszerű élete!

Óti vagyok. Szeretek élni! A barátok, a beszélgetések lételemem. De leginkább az életemről, a gondolataimról fog szólni ez a blog. Keresztény vagyok, találkoztam Istennel, szal ez lesz a fő vonal...remélem hasznodra válik az olvasgatása. És persze nekem is az írása :D

Friss topikok

Értékek

Óti 2012.05.06. 21:07

adok_veszek_2.jpgHallottam egy történetet, ami megragadta a figyelmem. Egy afrikai törzsben történt meg az eset. A törzsben az volt a szokás, hogy ha egy férfi meg akart nősülni, keresett egy hajadon lányt, elment az apjához, és felajánlott anyagi javakat cserébe, hogy hozzá adja a lányát. Gyakorlatilag ‘megvette’. Mivel azon a vidéken nem a pénz volt a fizető eszköz, így az ellenérték valamiféle állat szokott lenni. Általában kecskékkel, és tehenekkel fizettek. A legáltalánosabb érték a 2-6 tehén volt, ha pedig egy lány különlegesen szép volt, akkor akár hét vagy nyolc tehenet adtak érte. Volt egy falubeli, akinek volt egy csúnya lánya. Lehet nem szép ezt mondani, de tényleg csúnya volt szegény. Tudta ezt az apja is. Még ő is úgy gondolkodott, hogy reméli valaha egyáltalán bárki ‘bejelentkezik’ a lányáért, és legalább egy tyúkot, netán egy kecskét felajánl érte. De sokáig senki nem jelentkezett. Majd egy nap valaki megállt a kunyhó előtt, és egy jóvágású fiatalember kopogtatott be. Az apa alig akarta elhinni, mikor hallotta a kérdést a férfi szájából: “Nekem adod a lányodat? Nyolc tehenet adnék érte!” Természetesen odaadta. A faluban sutyorogtak az emberek, hisz korában a hét tehén is ritka volt, nemhogy a nyolc! És plane nem azért a lányért, akiről senki nem gondolta, hogy egyáltalán valaki elveszi majd. Meg is kérdezték a férfit, hogy mégis miért fizetett ilyen értéket a lányért. Mire egy nagyon egyszerű választ adott: “Mindig is egy nyolc tehenet érő feleséget akartam magamnak.”

Több nagyon fontos üzenete van ennek a történetnek. Először is a lányok részére. Olyan sok lánytól lehet hallani, hogy önértékelési problémákkal küszködnek. Lányok! Ti nem attól lesztek értékesek,  hogy mások ‘nyolctehenes lánynak tartanak’! Akár így van, akár nem, az életben az fog számítani, hogy az a bizonyos nagy ő számára te bőven megéred majd a nyolc tehenet, és ő így fog látni téged! Ma sokan engednek annak a sivár képnek, hogy akkor leszel értékes, ha trendi ruhákat hordasz, mindig gyönyörű hajjal, és szépen ‘megcsinálva’ jelensz meg, ha vagány vagy, és menő. Hadd mondjam el, hogy ez nem így van. Nem azt mondom, hogy ezekkel baj van, kell, hogy a lányok szépek legyenek. De azzal igenis baj van, ha ezektől teszed függővé az értékességedet! Szóval csajok, kérlek titeket, hogy miközben a tükör előtt álltok, ne csak a hajatokat fésüljétek, és sminkeljétek magatokat, hanem jusson eszetekbe a lelketek, személyiségetek építése is. Sokkal fontosabb lesz ez a párotoknak, mint a szépen csillogó hajzuhatagotok… ;)

Egy másik fontos üzenet, amit még megemlítenék, az talán furcsán fog hangozni. Attól, hogy nem vagy nyolc tehén értékű csajszi, annak a valakinek te pontosan annyit fogsz érni! Lehet, hogy van tőled szebb lány, de annak a valakinek te olyan szép leszel, mintha te lennél a legszebb nő a világon! Lehet, sőt biztos, hogy vannak hiányosságaid, de az a valaki nem ezeket fogja figyelni. Szóval kérlek titeket, ti se erre figyeljetek! Annyira felüdítő, amikor egy egészséges önértékeléssel rendelkező lánnyal beszélgetek! Legyetek büszkék arra, hogy ti Istennek a leányai vagytok! Ő a legdrágábbat is kifizette értetek! És a társatok is komoly áldozatokat fog hozni értetek. Nyilván azért, mert értékes vagy/leszel a számára. Valószínűleg az életben is elő-elő fog jönni, hogy egyikőtök sem tökéletes. Se te, sem a másik. De ilyenkor tudjátok, és emlékezzetek rá, hogy micsoda értéket lát bennetek a másik, és tekintsetek ti is így a párotokra! Sok nehézségen át fog segíteni ez a gondolkodásmód! ;)

Life is hard...but Life is so good! :)

ui.: remélem senki nem gondolja, hogy a lányokat értékcikként kezelném, az csak egy példa....;)

Címkék: értékek párválasztás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otije.blog.hu/api/trackback/id/tr204492092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása