HTML

Óti egyszerű, de nagyszerű élete!

Óti vagyok. Szeretek élni! A barátok, a beszélgetések lételemem. De leginkább az életemről, a gondolataimról fog szólni ez a blog. Keresztény vagyok, találkoztam Istennel, szal ez lesz a fő vonal...remélem hasznodra válik az olvasgatása. És persze nekem is az írása :D

Friss topikok

Hódíts!

Óti 2012.04.02. 21:15

hódító.jpegTegnap egy nagyszerű délutánt tölthettem együtt közel 1oo férfi társammal együtt. A délután apropója a férfi jellem fejlesztése, tanítása, és egy férfias közösség építése volt. A téma pedig: ‘A hódító’

Nagyon sok minden elhangzott ott, esélyes, hogy később fogok írni a témában kimondottan a férfiakat megszólítva, de most valami másról szeretnék megosztani pár gondolatot. Ma nem igei gondolatokat akarok boncolgatni, hanem meglátásaimat, tapasztalataimból kialakult véleményemet szeretném megosztani veletek a hódítás témájában.

Mit is jelent ez a szó? A hódítás mindig egy új terület elfoglalása, birtokba vétele, megszerzése. A hódító értelem szerűen az, aki ezt véghez viszi. Miként jelenik meg ez a párválasztásban? Ez a kérdés motoszkált a fejemben tegnap este. Hogy mire jutottam? Keresztények között(tisztelet a kivételnek), szinte sehogy. És ez gáz. Nem kicsit…nagyon. De mégis miért van, hogy nem látok hódítókat a keresztények között? Miért van, hogy szinte mindenkinek van 1-2 ellenkező nemű barátja, ergo kommunikálni tudnak egymással a felek, de képtelenek egymást meghódítani. És itt szeretnék tisztázni valamit. NEM a macsókról beszélek véletlenül sem, és nem is a megcsinált műcsajokról. Hanem az igazi hódítókról. Akik tudják, hogy mit akarnak megszerezni(Isten vezetésével!), stratégiát készítenek, szövetségeseket szereznek akár, és akik kitartóan képesek ostromolni, ha a falak erősebbek, mint elsőre tűntek. Gondolom nem árulok el zsákbamacskát, hogy ez a bejegyzés elsősorban a srácoknak szól.

Fontos meglátni amit fentebb zárójelben írtam, de ezt nagyon nyomatékosan szeretném aláhúzni: Isten vezetése alapján! Erről jónéhány post szólt már, hogy milyen előfeltételek, gondolkodásmódok elsajátítása után van ennek létjogosultsága. Viszont ha megvan az a lány, akiben a nagy Ő-t látod, és erre vezet a Jóisten is, akkor kedves barátom: Legyél férfi!!! Ez nem abban fog megnyilvánulni, hogy naponta igazítgatod borostád kellő hosszúságát, vagy hogy megduplázod a konditeremben eltöltött órák számát. Hanem hogy keresed a lehetőséget a konkrét kilépésre a lány irányába. Hozzáteszem, nincs baj azzal, ha figyelmet fordítasz a külsődre, sőt…de ne ez legyen a hangsúlyos terület! Nem régen hallottam egy nagyon jó példát, ami sajnos ezen a területen is látok működni. A szemléltetés arról szólt, hogy egy srác huzentróglit viselt, és mikor elment az ajtó mellett, az beakadt a kilincsbe. Egy ideig tovább tudott még menni, de egy idő után megtorpant, és végül visszarántotta. Nos ugyanezt látom a fiú-lány kapcsolatok között igen nagy számban. Megtetszik a lány, kinyitsz felé, de közben a félelmeidbe, a korábbi kudarcokba, a kissebségi komplexusba, a külső vélt hiányosságaidba,stb beakadsz, és így mész tovább. Egy ideig megy a dolog, kialakul a kapcsolat, jobb esetben még addig is eljuttok, hogy barátság kialakuljon, de ezen a ponton már pattanásig feszül a gumi. Ekkor két dolog szokott megtörténni. Vagy elvágod a gumit, vagy visszaránt. Gyakorlati levezetése: vagy leküzdöd azokat a dolgokat, amik eddig gátoltak, vagy a kapcsolat visszahanyatlik. Van, hogy formailag nem esik vissza, de tartalmilag mindenképp. A kérdésem: megéri? Saját magadat, és ami még rosszabb, egy másik embert(aki többnyire ráadásul érzékenyebb, mint te) is megszívattál.

Véleményem szerint a hódítás ott kezdődik el, hogy miután megvan, hogy merre indulsz hódítani, előtte felkészülsz a hódításra! Erre egyszer egy kedves lány barátom adot egy listát, hogy milyen filmeket kell megnézzek. Büszkeség és balítélet, meg hasonlók voltak… Egyet sikerült valahogy végignézni becsületből, a többit jegeltem…4o-5o évre. :) Szóval nem erre a felkészülésre gondoltam, hanem a korábbi postokban leírtakra. Viszont fontos, hogy mi férfiak valahogy mégiscsak meg tudjuk hódítani a választott hölgy szívét. Előre szólok, ha még nem csináltad, béna leszel. Ha csináltad se lesz sokkal jobb a helyzet. De ez aztán atomra tök mindegy, mert tegyél bármit, legfontosabb, hogy tedd szívből, és őszintén. Hidd el kedves barátom, hogyha a lány csak a nagyon romantikus szerenádoktól tud beléd szeretni, vagy a hegytetőn, naplemente közben elfogyasztott romantikus vacsorán, akkor ő valójában a romantikába és a szerelembe lesz szerelmes. És tőlem tapasztaltabbak mondják, hogy minden házasságban elmúlik a szerelem. Persze aztán ismét fel lehet gerjeszteni, de vannak nehézségek. És akkor mi lesz? Ha nem akarsz magadnak nehézséget a jövőben, akkor hódíts úgy, ami a szívedből jön, és amit később is meg tudsz tenni, sőt fokozni tudod. Hogy a lány téged, a személyiséged, az értékeidet, és ha úgy alakul, akkor a béna udvarlásodat szeresse meg, és hidd el, miután belejössz, előjön majd a don quan… ;) És kell is, hogy előjöjjön! Félreérts ne essék. Igenis hódítsatok! Ez az egyik hiányosság ma közöttünk. Aztán persze lázadozunk, mikor a lányok azt mondják, hogy a keró srácok töketlenek. Nos tegyünk róla, hogy ne legyünk azok!!!  De nem attól leszel férfi, sem hódító férfi, hogy ügyesen tartod a szádban a vörös rózsát.. Természetesen a lányt nem csak megszerezni kell, hanem később is napról napra meghódítani, kedveskedni neki, ajándékokkal, meglepetésekkel szeretni, és élménnyé tenni számára az életet, megteremteni neki a biztos alapot, a további kérőket párbajban legyőzni, megkeresni a hamupipőke elveszett cipellőjét, venni egy fehér lovat, és a sárkány tornyából kiszabadítani, aztán hetedhét országra szóló lagzit tartani,stb,stb.(csak hogy az álmodozó lányok kívánsága is teljesüljön:D ) És mielőtt bárki számon kérné rajtam, nem a magas lórol beszélek, én is az elején járok a témának, de ezt megláttam, és akarok tenni érte.

Nah és most néhány szó a témával kapcsolatban a lányokhoz. Kedves lányok! A mi, és ezáltal a ti érdeketekben  nyomatékosan hadd kérjelek titeket. Miután megvizsgáltátok az Istennél, hogy jó-e, ha fogadjátok a közeledést a sráctól, és megerősítést kaptatok, hagyjátok magatokat meghódítani!!! Rengeteg sráccal beszéltem, akik telis-tele vannak sérülésekkel, komplexusokkal, amiket teljes mértékben a lányoktól érkező kemény elutasítás okozott az életükben. Istenek leányai, ti a férfi mellé, nem pedig szemben vele vagytok rendelve. Ezért hadd ne kelljen megküzdeni veletek is a férfinépnek. Küzdjön meg értetek! Az Istennel, a szüleitekkel, a kihívásokkal, az éretséggel, az egzisztenciával,stb. Ha mindezekben sikeres, akkor hadd kapjon támogatást tőletek az udvarlásban. Annyira kiábrándító, amikor lányok a magas lóról beszélve ugráltatják a srácokat, az meg pláne, mikor ebben partnerként/áldozatként a srácok pincsikutya módjára vannak valaki mellett. Szóval összefoglalva: hagyjátok meghódítani magatokat. Mindehhez hozzátenném az ige szavát, miszerint nem a férfi van a nőért, hanem a nő a férfiért! Az igével pedig nem érdemes vitába szállni. Ezzől majd egy későbbi postban még szeretnék részletesebben írni.

Life is hard...but life is good! :))

Címkék: párkapcsolat hódítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otije.blog.hu/api/trackback/id/tr234359506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása