HTML

Óti egyszerű, de nagyszerű élete!

Óti vagyok. Szeretek élni! A barátok, a beszélgetések lételemem. De leginkább az életemről, a gondolataimról fog szólni ez a blog. Keresztény vagyok, találkoztam Istennel, szal ez lesz a fő vonal...remélem hasznodra válik az olvasgatása. És persze nekem is az írása :D

Friss topikok

Felhők

Óti 2012.03.01. 23:32

1329158702_4034-nap-f1.jpg

Volt már úgy veletek, hogy feltettétek a kérdést magatoknak: Most mi van? Valószínűleg igen. Ilyenkor sok esetben a tények, a körülmények azok, amik tisztázni tudnák a helyzetet, és választ adhatnának a kérdésre. Vannak esetek, amikor valami más összetevő hiányzik a képletből.

Akik ismertek, tudjátok, hogy külföldön, Németországban élek, dolgozok jelenleg. Viszont sok  magyarral ellentétben nekem nem célom kivándorolni, kint élni, ez csupán egy eszköz a céljaim eléréséhez. Ennek az életformának egyik hozadéka, hogy igen sokat utazok. Túlnyomó többségben repülővel. Mikor néhány éve Kolos barátommal repülőre szálltunk egy is római kiruccanásra, és életemben először repültem, nem gondoltam volna, hogy valaha az életben meg fogom unni a repülést. Nos, ez mégis bekövetkezett. Mikor minden héten repülőre ülök, a kezdeti izgalmak, a repülőterek hangulata szép lassan természetessé, majd unalmassá, végül szinte nyűgössé válik. Persze a repülő fel, és leszállása még mindig egy élmény. És van még valami, amit még mindig őszinte csodálattal élek meg, és minden alkalommal emlékeztet egy bizonyos dologra. Ez pedig nem más, mint a felhők. Mikor a gép a felhőben repül, nem látsz ki szinte semmit. Látod a gép szárnyát, de hogy hol vagy, mi vesz körül, merre tartasz, stb abból semmit nem tudsz. A felhő homályossá teszi az érzékeidet. Ha lentről nézed, csak a bús, komor felhőket látod. Ha benne vagy, nem igazán vágod, hogy “most mi van?”. De ha a felhők fölé emelkedsz, akkor gyönyörű, szikrázó napsütésben repülsz, és mindazt ami borús, vagy homályos egy merőben más perspektívából nézed. Tudod, az élet ilyen. Ha alulról, a borús oldalról nézed a problémákat, akkor csupa viharfelhőt láthatsz magad előtt, körül. Ha viszont fenti perspektívából tekintesz a dologra, akkor az egész nem is vészes, és a napsütésben sütkérezve tovább repülhetsz a dolgok felett. A felhők sosem maradnak. Mint ahogy az élet is mindig megy tovább. Csupán rajtunk múlik, hogy alulról nézve viharban éljük meg, vagy napsütésben elrepülünk felette. Hogy mitől függ? Egyedül attól, hogy honnan akarjuk nézni, és hogy milyen a hozzáállásunk. És persze van olyan, amikor felhőben repülünk, itt pedig az számít, hogy épp le, vagy épp felfelé szállunk-e. Érdemes ezt átgondolni. Ugyanis minden felhő fölött ragyog a nap!!! J

Lassan 2 hete nem repültem, és már hiányzik. Szeretnék a felhők fölé emelkedni. Jelenleg úgy érzem, felhők között repülök. De felfelé szállok! ;)

Bocsi az ‘offtopikért’, de ez most kikívánkozott belőlem, remélem nem hiába.

Life is hard…but life is so good!!!

Címkék: repülés tovább felhők

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otije.blog.hu/api/trackback/id/tr214212370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása