HTML

Óti egyszerű, de nagyszerű élete!

Óti vagyok. Szeretek élni! A barátok, a beszélgetések lételemem. De leginkább az életemről, a gondolataimról fog szólni ez a blog. Keresztény vagyok, találkoztam Istennel, szal ez lesz a fő vonal...remélem hasznodra válik az olvasgatása. És persze nekem is az írása :D

Friss topikok

Boldog akarok lenni!

Óti 2011.12.07. 19:31

Az ember társas lény. Isten így alkotta meg pár ezer évvel ezelőtt. Majd rendelt, alkotott egy másik embert is mellé. Nah, itt indultak el a bonyodalmak. :) (Nem kell félreérteni, nem a nőket hibáztatom a hibákért, csak annyit jelentek ki, hogy ettől a ponttól kezdve bonyolódtak a dolgok.) És eltelt időközben bő 6000 év, és a helyzet nem javult. Nekünk, férfiaknak nap, mint nap meg kell küzdjünk a nők által kialakuló élethelyzetekkel. Feltételezem, ez a nőknél visszafelé is éppígy igaz. Bennem viszont van egy makacsság, hogy nem lehet, hogy az élet csak bonyodalmakkal, és harcokkal teli lehet a másik nem okozta közelség vagy épp hiány miatt! Ennek okán(is) kezdtem el kutakodni,keresni, hátha megértek valamit, és ezzel könnyíthetek az életemen a témával kapcsolatban. Kijelenthetem, h sikerült, és ezek egy részét szeretném megosztani veletek, hátha nektek is segít megérteni picivel többet/mást. ;)

Mai témában még mindig azzal a résszel szeretnék foglalkozni, hogy vajon készek, képesek vagyunk-e elindulni jól a párválasztás útján?! Úgymond megfelelünk-e a párválasztás előfeltételeinek?
Miért akar az ember magának párt? Sokakat megkérdeztem, és elég szerteágazó válaszokat kaptam. A ’szentebb’ tipusú emberek persze mindjárt fújták, hogy Isten „rendelt mellé hozzáillőt”, a racionálisak mondták, hogy sokkal jobb 2 embernek együtt, mint egyedül, a romantikusak természetesen vágytak rá, milyen jó lenne egy kis ladikban a Dunán csordogálni, és hallgatni, ahogy a másik egy gitárral a kezében épp neki énekel,stb,stb. Mindenki a saját természetének megfelelően, de abszolút a boldogság miatt keresi a párját. Valljuk be őszintén erre mindannyian csuklóból azt vágjuk rá, hogy persze, hisz ez a természetes! Én sem tettem ezt másképp. Azt hiszem, nem lógok ki a fiatalok sorából azzal, hogy azt mondom, szeretnék boldog lenni, és ennek része kell legyen az a bizonyos nagy Ő.

Nézzük meg egy kicsit mit ír a Biblia a boldogságról. Merthogy igencsak sokat foglalkozik vele. Több száz un. boldogmondás található benne. Eszerint Istennek nagyon fontos, hogy az emberek, akiket megalkotott, boldogok legyenek. Valószínűleg a lehető legjobban tudja, hogy mi az, ami fontos nekünk, hisz a saját képmására alkotott. De akkor hadd tegyek fel egy, azt gondolom jogos kérdést…Miért van az, hogy a Bibliában ebből a több száz boldogság feltételből egyetlen egyben sem olvasom azt, hogy ’ és boldogok akiknek feleségük/férjük van” vagy hogy ’ boldogok, akik megtalálták a párjukat’ vagy bármi ezzel kapcsolatos feltételt. Elképzelhető, hogy amikor emberek abból a nagyon is emberi vágyból fakadóan keresik életük párját, akkor igazából igencsak mellékvágányon haladnak? Nem lehet, hogy többek között ez az egyik oka, hogy miért ily kudarcos ez a terület a mai fiatalság körében?

Az 1. Timóteus 5-ben az ige ír a szerelemmel kapcsolatban egy nagyon érdekes dolgot. Tömören lefordítva a lényeget, ha Isten akaratával ellentétben gerjedezel szerelemre, ítélet lesz az életeden, mivel megveted ezzel az első hitet. Mi az az első hit? Ez olyan, mint az első szeretet, aminek lényege, hogy csak az Urat szereted teljes szívedből, teljes lelkedből, és minden erődből. Az első hit pedig azt jelenti, hogy elég neked csak az Isten. Téged Isten önmagában boldoggá tud tenni. Nincs szükséged semmi, és senki másra, mert hiszed, hogy őbenne minden szükséged be van töltve. Nos, ha te valakitől, vagy valamitől teszed függővé a boldogságod, akkor vajon elég neked az Isten? Ha úgy látod, hogy nem tud boldog lenni az életed házasság nélkül, akkor megvan benned az a bizonyos első hit? Igen világosan látható, hogy ebben az esetben bizony ez híjával van. Ha ez nincs így, akkor Isten ítélete van rajtad. Igen esélyesnek tartom, hogy többek között az, hogy amíg ez nem áll helyre, addig nem is lesz társad! Legalábbis Istentől származó, jó társad biztosan nem. Persze, ha neked elég a rossz társ is, akkor csináld csak… :P  De ha valódi boldogságra vágysz, akkor tölts be minimum egyet a bibliában található boldogmondások közül. Ha akár csak egy is megvan, hidd el, hogy boldog lesz az életed! És ha ez így lesz, akkor nem fogod hajkurászni a házasságot. Hanem a kellő időben amikor –ahogy az ige mondja- amikor az Úr akarja, eljön az életedben a házasság ideje! Nem lesz kapuzárási pánikod 25, se 28, de még 35 évesen sem! Mert kiteljesedett és boldog lesz az életed, mert ott lesz neked az Isten! :)

Végezetül egy kis ’technikai közlemény’ :) Sajnos nem volt netem, ezért érkezett ilyen nagy szünettel ez a poszt, ha minden igaz, 1-2 napon belül ez helyreáll, és utána igyekszek folyamatosan postolni a további észrevételeimet a témával kapcsolatban, ugyanis igen bőven van még! :)

Life is hard..but Life is good!! :)

Címkék: boldogság párválasztás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otije.blog.hu/api/trackback/id/tr813446433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása